Pers recensies

Pers CD "Deep in a dream"

Raoul Steffani, bariton - Gerold Huber, piano

 

De Telegraaf

“Het album is een ode aan klassieke liederen over jeugdig enthousiasme, die dankzij Steffani’s volwassen voordracht spetteren.”

 

Volkskrant ****  (Biella Luttmer)

“Steffani is een opmerkelijke zanger, met een uitstekende dictie en een natuurlijk geluid waarmee hij een emotie als verwondering overtuigend kan overbrengen”

 

Trouw  ****  (Peter van der Lint)

“Steffani is een uitzonderlijk talent dat al vele prijzen in de wacht sleepte. Zijn aangename geluid is een prettige mix van donker en nasaal met een mooie gevarieerde klinkervorming.”

“Alles is woord voor woord te verstaan en het pure zangplezier spat ervan af.”

“Een bijzonder debuut, en dat is het!”

 

Opera Magazine  (Jordi Kooiman)

“Raoul Steffani maakt imponerend cd-debuut.”

“Het is een verrassende plaat, uitzonderlijk verfijnd en rijp voor zo’n jonge zanger.”

“Ook in het Zweeds van Sibelius klinkt Steffani onberispelijk. Ieder woord is kraakhelder. “

“Uit Steffani’s beheerste, rake interpretatie spreekt één en al belofte voor de toekomst. Nu al zo’n rijpe en ontwikkelde liedzanger, wat mogen we in de jaren die komen dan wel verwachten?”

 

Opus Klassiek

“Steffani blinkt niet alleen uit in vocale techniek, maar is ook in stilistisch opzicht een groot zanger.”

“Steffani is groots in de plastische details, het feilloos creëren van stemmingsbeelden, de nuances in stemkleuring, het oplichten van de sterk wisselende evocaties waaraan het liedrepertoire zo rijk is. Hij raakt daarbij schijnbaar moeiteloos de kern van ieder lied, zet het in een geheel eigen daglicht, maar - het is een kunst op zich - zonder het idiomatische karakter ervan aan te tasten.”

“Het zeer positieve beeld wordt afgerond met een perfectie dictie en uitspraak (geen sinecure waar het de liederen van Sibelius betreft). Dat is grote liedkunst, daarover geen enkel misverstand.”

 

Stretto - Magazine voor kunst, geschiedenis en muziek

“Deze cd is samen met zijn beroemde begeleider, pianist, Gerold Huber, zijn fijnzinnig, opvallend en ontroerend debuut op Challenge Classics.”

“Een must voor de liefhebbers van de intieme dichterlijkheid en een aanrader voor al wie houdt van de expressiemogelijkheden van de menselijke stem. Een heel mooie cd.”

“Raoul Steffani heeft een heerlijk lichte maar ook heldere bariton stem. Hij zingt de liederen bijzonder expressief en zijn zang wordt daarbij passend ingekleurd door zijn begeleider aan de piano.”

 

Klassiek Centraal ****

“Dat Gerold Huber (de vaste pianist van ondertussen vermaarde liedzangers als Christian Gerhaher) zich als pianist verbindt met de jonge zanger kan sowieso al beschouwd worden als garantie dat we met een talent voor het delicate liedgenre te maken krijgen.”

“ Het liedprogramma op deze nieuwe Challenge Classics-cd betekent voor mij de ontdekking van een prachtige baritonstem en tegelijk van een sterke persoonlijkheid voor het genre.”

 

 

 

InterArtists Amsterdam

 

Leontien van der Vliet & Hylke van Lingen

T: +31 20 845 36 04

 

interartists@interartists.nl

www.interartists.nl

K und K  Wien

Künstler und Kulturprojekte

Robert Jan Haitink

T: +43 664 6526505

T: +31 651 833259

office@kundkwien.com

www.kundkwien.com